AMSTERDAM

(In het Nederlands / In Dutch)

"Alle Amsterdammers hebben betere waarborgen nodig voor hun digitale mensenrechten."

Digital Rights House creëert en versnelt mogelijkheden voor burgers en organisaties om actie te ondernemen en gehoord te worden. Onze activiteiten omvatten:

  • Direct contact met burgers om input te genereren voor wat wij de 'Digital Rights Agenda' noemen
  • Opzetten en coördineren van samenwerkingen met organisaties
  • Samenwerken met de gemeente Amsterdam om alle inspanningen op het gebied van digitale mensenrechten in de context van de stad te versnellen
TERUGKIJKEN

Updates

Amsterdam, 25 juni 2024

Het eerste voortgangsdocument onder de noemer Convenant Memo, is gepubliceerd. Deze memo is bedoeld om u te informeren en te inspireren over de initiatieven en activiteiten waar de convenant partijen binnen het Convenant Digitaal Bewustzijn Online Leefomgeving aan hebben gewerkt en momenteel aan werken. Inspiratie is stimulatie! 


Amsterdam, 13 juni 2024

Op 13 juni vond er tijdens Mozfest House Amsterdam een gesprek plaats over armoede en de digitaliserende wereld als onderdeel van het onderzoek Armoede & Digitalisering. Het belang van luisteren naar burgers en de complexiteit van de digitaliserende wereld op het thema armoede stond centraal.

Amsterdam, 10 juni 2024

Op 10 juni vond de eerste Lange Tafel sessie plaats over de computerdokter van de stad; een aanbeveling van de Ombudsman Amsterdam gegeven in de Digital Rights House Lecture op 10 april. Met een diverse groep mensen gingen we in gesprek over wat de aanbeveling betekent in de praktijk.Amsterdam, 8 juni 2024

In samenwerking met Mozfest House Amsterdam, Venzo&Swazoom en Digital Rights House vond op 8 juni de Rehearsal van Songs of the Living plaats in NoLimits Zuidoost. Zo'n 30 mensen oefende in het Community Choir. Een creatieve inspirerende middag waar samen zingen verbind in een veranderende wereld met meer technologie.

SPOTLIGHT

WE WERKEN ONDER MEER AAN

CONVENANT DIGITAAL BEWUSTZIJN

DIGITAL RIGHTS DAY PLATFORM

HOTLINE PARTNERSHIP

ONDERZOEK HELPDESK DIGITALE MENSENRECHTEN

Digital Rights House Amsterdam is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam als Stichting Digital Rights House Amsterdam met registratienummer KVK 83967346. Digital Rights House Amsterdam is een onafhankelijke stichting en heeft als 'moeder stichting' Digital Rights House.

Postadres: Amstelveenseweg 690, 1081 JJ

Bezoekadres: Gedempt Hamerkanaal 87, 1021 KP


Digital Rights House Amsterdam heeft een officiële samenwerking met de gemeente Amsterdam. De samenwerking tussen Digital Rights House Amsterdam en gemeente Amsterdam is officieel van start gegaan op 28 januari 2022, de Europese Dag van de Privacy.

Gemeente Amsterdam & Digitale mensenrechten:

Meer weten over wat er gebeurt in Amsterdam en/of over de samenwerking met de gemeente Amsterdam?

Neem gerust contact op met:

Rosa Louwerse | rosa@digitalrightshouse.org


Digital Rights House (innovatie) partner van gemeente Amsterdam

-----

Er gebeurt een hoop bij Digital Rights House. Voel je vrij om contact met ons op te nemen.