AMSTERDAM

(In het Nederlands / In Dutch)

"Alle Amsterdammers hebben betere waarborgen nodig voor hun digitale mensenrechten."

Digital Rights House creëert en versnelt mogelijkheden voor burgers en organisaties om actie te ondernemen en gehoord te worden. Onze activiteiten omvatten:

  • Direct contact met burgers om input te genereren voor wat wij de 'Digital Rights Agenda' noemen
  • Opzetten en coördineren van samenwerkingen met organisaties
  • Samenwerken met de gemeente Amsterdam om alle inspanningen op het gebied van digitale mensenrechten in de context van de stad te versnellen


SELECTIE

LANGE TAFEL SESSIE

Lange Tafel - Computerdokter van de stad - 10 juni 2024TERUGKIJKEN

Nieuws

Amsterdam, 25 april 2024

Vertel me alles! Op 25 april gingen jongeren uit Amsterdam West in gesprek over de online leefwereld samen met Stadsdeel voorzitter Amsterdam West Fenna Ulichki en DOCK directeur Monique Kuik. Middels verschillende stellingen deelden jongeren hun ervaringen en meningen. Voel je je online veilig om te delen wat je denkt? En als je online een foto van jezelf plaatst, geef je anderen dan het recht deze foto te delen zonder jouw toestemming? Een bevlogen avond met verschillende perspectieven waarbij het luisteren naar elkaar centraal stond.


Amsterdam, 10 april 2024

Op 10 april heeft Munish Ramlal, Ombudsman Metropool Amsterdam, de eerste Digital Rights House Lecture uitgesproken. Tijdens een speciaal moment in de Zuiderkerk in Amsterdam sprak Ramlal zijn lezing uit voor zo’n 135 genodigden.


Amsterdam, 25 maart 2024

Op 25 maart vond de eerste Lange Tafel sessie plaats over gendergelijkheid in de online leefwereld. Met een diverse groep mensen gingen we in gesprek over de kansen en bedreigingen van de online leefwereld in relatie tot de positie en rechten van vrouwen en meisjes.


Amsterdam, 4 maart 2024

Op 4 maart gingen vertegenwoordigers van verschillende jongerenwerk en welzijns organisaties in Amsterdam in gesprek met de Ombudsman metropool Amsterdam, Munish Ramlal over het belang van luisteren naar burgers en de impact van digitalisering op de maatschappij.

SPOTLIGHT

WE WERKEN ONDER MEER AAN

CONVENANT DIGITAAL BEWUSTZIJN

DIGITAL RIGHTS DAY PLATFORM

HOTLINE PARTNERSHIP

ONDERZOEK HELPDESK DIGITALE MENSENRECHTEN

Digital Rights House Amsterdam is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam als Stichting Digital Rights House Amsterdam met registratienummer KVK 83967346. Digital Rights House Amsterdam is een onafhankelijke stichting en heeft als 'moeder stichting' Digital Rights House.

Postadres: Amstelveenseweg 690, 1081 JJ

Bezoekadres: Gedempt Hamerkanaal 87, 1021 KP


Digital Rights House Amsterdam heeft een officiële samenwerking met de gemeente Amsterdam. De samenwerking tussen Digital Rights House Amsterdam en gemeente Amsterdam is officieel van start gegaan op 28 januari 2022, de Europese Dag van de Privacy.

Gemeente Amsterdam & Digitale mensenrechten:

Meer weten over wat er gebeurt in Amsterdam en/of over de samenwerking met de gemeente Amsterdam?

Neem gerust contact op met:

Rosa Louwerse | rosa@digitalrightshouse.org


Digital Rights House (innovatie) partner van gemeente Amsterdam

-----

Er gebeurt een hoop bij Digital Rights House. Voel je vrij om contact met ons op te nemen.