Onderzoek Helpdesk digitale mensenrechten

Word je wel eens online gepest? Maak je wel eens agressie mee op het social media? Is er wel een afbeelding van je gedeeld zonder dat jij hier toestemming voor hebt gegeven?

Met het onderzoek Helpdesk digitale mensenrechten gaan we geregeld de straat op, in alle stadsdelen van Amsterdam en hebben we direct contact met Amsterdammers. Middels gesprek halen we op wat er leeft in de stad op het thema van digitale mensenrechten. En is er behoefte aan een helpdesk digitale mensenrechten?

Onderzoek in de tijd

De komende tijd op pad

We gaan in gesprek op straat in diverse buurten in Amsterdam.

Methode ontwikkeling

SlowTalks

De methode die wij gebruiken voor het voeren van gesprekken met Amsterdammers noemen we SlowTalks. Meer over deze methode binnenkort.

EERDER

We gaan op pad: februari - oktober 2023

We gaan in gesprek met Amsterdammers op straat in Amsterdam Nieuw-West, Amsterdam Noord en Amsterdam Zuidoost.

Bijdrage #1 State of Digital Rights

Het initiatief ‘Helpdesk digitale rechten van burgers’ zal een bijdrage leveren aan de eerste versie van 'State of Digital Rights'. Meer informatie volgt.

Ook in 2023 gaan we in gesprek met Amsterdammers!

Wekelijks zijn we in een ander stadsdeel actief.

Restant 2022

We hebben met Amsterdammers op straat gesproken in Amsterdam Oost, Amsterdam Centrum, Amsterdam Nieuw West, Amsterdam Noord en Amsterdam Zuid.

Digital Rights Day in Amsterdam

In deze periode hebben we diverse stadsdelen bezocht en gesprekken gevoerd met Amsterdammers!

mei 2022

Het onderzoek ‘Helpdesk digitale rechten van burgers’ is tot op heden neergestreken in Amsterdam Noord, Amsterdam Centrum, Amsterdam Zuid, Amsterdam West, Amsterdam Zuid Oost en Amsterdam Nieuw West.

april 2022

Het Iedersland College organiseert samen met Digital Rights House een helpdesk op school voor problemen in de onlinewereld. Leerlingen en ouders kunnen op 19, 20 en 21 april hiervoor bij de digitale helpdesk terecht voor informatie, vragen en hulp.


https://iederslandcollege.nl/digitale-helpdesk-op-het-iedersland-college/

maart 2022

Het onderzoek ‘Helpdesk digitale rechten van burgers’ gaat naar de volgende fase. In maart 2022 krijgt de 'helpdesk' voor een aantal maanden een vaste plek in Amsterdam.

januari 2022

Op 28 januari tussen 14:00 en 16:00 konden Amsterdammers terecht met hun vragen of zorgen over digitale rechten bij een ‘pop-up’ van de ‘Helpdesk digitale rechten van burgers’ in de Modestraat op het Buikslotermeerplein.

Ik heb graag contact

Zo’n eerste hulplijn voor vragen over digitale rechten is er nog niet. Hoe moet zo’n Helpdesk eruit komen te zien? U kunt meedenken over de inrichting hiervan. De inzichten van Amsterdammers die worden gedeeld met de Helpdesk zullen onder andere worden gebruikt voor de ontwikkeling van de jaarlijkse ‘State of Digital Rights’.

-----

Er gebeurt een hoop bij Digital Rights House. Voel je vrij om contact met ons op te nemen.


Dit is een selectie van links die hopelijk inspireren!

https://digitalrightshouse.org / https://digitalrightsday.org / https://digitalrightstalk.org / https://stateofdigitalrights.org / https://digitalrightshouse.org/amsterdam / https://digitalrightshouse.org/the-hague