AMSTERDAM

(In het Nederlands / In Dutch)

"Alle Amsterdammers hebben betere waarborgen nodig voor hun digitale mensenrechten."

Digital Rights House creëert en versnelt mogelijkheden voor burgers en organisaties om actie te ondernemen en gehoord te worden. Onze activiteiten omvatten:

  • Direct contact met burgers om input te genereren voor wat wij de 'Digital Rights Agenda' noemen
  • Opzetten en coördineren van samenwerkingen met organisaties
  • Samenwerken met de gemeente Amsterdam om alle inspanningen op het gebied van digitale mensenrechten in de context van de stad te versnellen


BINNENKORT

Digital Rights House Lecture

10 april 2024

Nieuws

Amsterdam, 29 januari 2024

Wat is de Kans van Privacy? Kunnen we burgers een rol geven bij de waarborg van onze privacy in een digitale wereld? Vanuit verschillende invalshoeken hebben we deze vraag onderzocht in de Digital Rights Talk; de Kans van Privacy.

Amsterdam, 28 januari 2024

Met enthousiasme hebben we de start van het Onderzoek Armoede & Digitalisering aangekondigd. Dit onderzoek richt zich op het thema armoede in een digitaliserende wereld. In de samenwerking met partijen gaan we de komende tijd aan de slag.

Amsterdam, 28 januari 2024

Op de Europese Data Protection Day, is de start van het Beta Testing op Privacy Initiatief aangekondigd. In samenwerking met partijen onderzoeken we in de praktijk de kans om burgers een rol te geven bij de waarborg van onze privacy in de digitale wereld.

Amsterdam, 24 januari 2024

Op 24 januari 2024 vond de Vertel Me Alles sessie plaats in Amsterdam Zuidoost waarbij we in gesprek gingen samen met jongeren, jongeren-en-welzijnswerkers en partners over onze online leefwereld in de context van het jongeren-en-welzijnswerk. Deze sessie vond in samenwerking met Venzo/Swazoom plaats.

SPOTLIGHT

WE WERKEN ONDER MEER AAN

Hotline Partnership

Convenant Digitaal Bewustzijn

Digital Rights Day platform

Onderzoek Helpdesk digitale mensenrechten in Amsterdam

Digital Rights House Amsterdam is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam als Stichting Digital Rights House Amsterdam met registratienummer KVK 83967346. Digital Rights House Amsterdam is een onafhankelijke stichting en heeft als 'moeder stichting' Digital Rights House.

Postadres: Amstelveenseweg 690, 1081 JJ

Bezoekadres: Gedempt Hamerkanaal 87, 1021 KP


Digital Rights House Amsterdam heeft een officiële samenwerking met de gemeente Amsterdam. De samenwerking tussen Digital Rights House Amsterdam en gemeente Amsterdam is officieel van start gegaan op 28 januari 2022, de Europese Dag van de Privacy.

Gemeente Amsterdam & Digitale mensenrechten:

Meer weten over wat er gebeurt in Amsterdam en/of over de samenwerking met de gemeente Amsterdam?

Neem gerust contact op met:

Rosa Louwerse | rosa@digitalrightshouse.org


Digital Rights House (innovatie) partner van gemeente Amsterdam

-----

Er gebeurt een hoop bij Digital Rights House. Voel je vrij om contact met ons op te nemen.