AMSTERDAM

(In het Nederlands / In Dutch)

"Alle Amsterdammers hebben betere waarborgen nodig voor hun digitale mensenrechten."

Digital Rights House creëert en versnelt mogelijkheden voor burgers en organisaties om actie te ondernemen en gehoord te worden. Onze activiteiten omvatten:

  • Direct contact met burgers om input te genereren voor wat wij de 'Digital Rights Agenda' noemen
  • Opzetten en coördineren van samenwerkingen met organisaties
  • Samenwerken met de gemeente Amsterdam om alle inspanningen op het gebied van digitale mensenrechten in de context van de stad te versnellen


SELECTIE

LANGE TAFEL SESSIE

Lange Tafel - Gendergelijkheid in de online leefomgeving - 23 mei 2024TERUGKIJKEN

Nieuws

Amsterdam, 10 april 2024

Op 10 april heeft Munish Ramlal, Ombudsman Metropool Amsterdam, de eerste Digital Rights House Lecture uitgesproken. Tijdens een speciaal moment in de Zuiderkerk in Amsterdam sprak Ramlal zijn lezing uit voor zo’n 135 genodigden.


Amsterdam, 25 maart 2024

Op 25 maart vond de eerste Lange Tafel sessie plaats over gendergelijkheid in de online leefwereld. Met een diverse groep mensen gingen we in gesprek over de kansen en bedreigingen van de online leefwereld in relatie tot de positie en rechten van vrouwen en meisjes.


Amsterdam, 4 maart 2024

Op 4 maart gingen vertegenwoordigers van verschillende jongerenwerk en welzijns organisaties in Amsterdam in gesprek met de Ombudsman metropool Amsterdam, Munish Ramlal over het belang van luisteren naar burgers en de impact van digitalisering op de maatschappij.

Amsterdam, 29 januari 2024

Wat is de Kans van Privacy? Kunnen we burgers een rol geven bij de waarborg van onze privacy in een digitale wereld? Vanuit verschillende invalshoeken hebben we deze vraag onderzocht in de Digital Rights Talk; de Kans van Privacy.

Amsterdam, 28 januari 2024

Met enthousiasme hebben we de start van het Onderzoek Armoede & Digitalisering aangekondigd. Dit onderzoek richt zich op het thema armoede in een digitaliserende wereld. In de samenwerking met partijen gaan we de komende tijd aan de slag.

SPOTLIGHT

WE WERKEN ONDER MEER AAN

Hotline Partnership

Convenant Digitaal Bewustzijn

Digital Rights Day platform

Onderzoek Helpdesk digitale mensenrechten in Amsterdam

Digital Rights House Amsterdam is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam als Stichting Digital Rights House Amsterdam met registratienummer KVK 83967346. Digital Rights House Amsterdam is een onafhankelijke stichting en heeft als 'moeder stichting' Digital Rights House.

Postadres: Amstelveenseweg 690, 1081 JJ

Bezoekadres: Gedempt Hamerkanaal 87, 1021 KP


Digital Rights House Amsterdam heeft een officiële samenwerking met de gemeente Amsterdam. De samenwerking tussen Digital Rights House Amsterdam en gemeente Amsterdam is officieel van start gegaan op 28 januari 2022, de Europese Dag van de Privacy.

Gemeente Amsterdam & Digitale mensenrechten:

Meer weten over wat er gebeurt in Amsterdam en/of over de samenwerking met de gemeente Amsterdam?

Neem gerust contact op met:

Rosa Louwerse | rosa@digitalrightshouse.org


Digital Rights House (innovatie) partner van gemeente Amsterdam

-----

Er gebeurt een hoop bij Digital Rights House. Voel je vrij om contact met ons op te nemen.