VERTEL ME ALLES - 17 juli 2023

“VERTEL ME ALLES”

In gesprek met Wethouder Alexander Scholtes

Over het belang van burgers en partijen in de stad betrekken bij de Digital Rights Agenda van Amsterdam


Graag heten we Alexander Scholtes welkom als wethouder van de gemeente Amsterdam en gaan we in dit open gesprek in op de noodzaak van betrekken van burgers en partijen in de stad en waarom juist Amsterdam een voortrekkersrol op digital rights dient te nemen.

INFORMATIE

17 juli 2023 | Jeugdcentrum Anansi

(Venzo & Swazoom Welzijn)


Start: 20:00 | Einde: 22:00


Daalwijkdreef 11 Amsterdam-Zuidoost | Gratis toegang


https://digitalrightshouse.org/vertel-me-alles-17-juli-2023

In deze ‘Vertel me alles’ gaat Alexander Scholtes in gesprek met vertegenwoordigers van organisaties in de stad, burgers en gebruikers om zich te laten inspireren over het belang van betere waarborgen van digital rights, digitale mensenrechten voor alle Amsterdammers. Er wordt stilgestaan bij:

-Wat zijn Digital Rights / digitale mensenrechten?

-Waarom is het belangrijk dat deze worden gewaarborgd in de stad Amsterdam?

-Hoe alle burgers en partijen in de stad te betrekken?

-Hoe ‘toegankelijk’ is Amsterdam


Deze bijeenkomst kan worden gezien als een levendig gesprek met diverse tafelgasten. Aan tafel zitten ondermeer:


Laya Leysner + Desta Deekman + Karien Sondervan + Samar Swidan + Duane Stein + Shady Kasas + Maartje de Bruin + Hanneke Lodewijk + Nicole Goedhart + Jake Blok + Valerie Frissen + Alexander Scholtes + Rosa Louwerse + Servaz van Berkum


In dit gesprek zijn we op zoek naar inzichten uit de stad, uit de praktijk die de basis kunnen vormen voor onderwerpen die op de Digital Rights Agenda van Amsterdam dienen te staan. Dit gesprek geeft aan wethouder Alexander Scholtes uit eerste hand wat er zoal speelt in de stad!

Deze sessie wordt geleid door Servaz van Berkum en Rosa Louwerse. Jake Blok zal tijdens de sessie inzichten verzamelen voor de komende versie van Digital Rights Agenda van Amsterdam.

Digital Rights House stelt periodiek een Digital Rights Agenda op verkregen door input uit de stad op te halen en biedt de nieuwe versie van de Digital Rights Agenda aan de gemeente aan. Deze VERTEL ME ALLES bijeenkomst draagt hieraan bij.

"Alle Amsterdammers hebben betere waarborgen nodig voor hun digitale mensenrechten.”

Meer weten over deze VERTEL ME ALLES?

Neem gerust contact op met:

Rosa Louwerse | rosa@digitalrightshouse.org

-----

Er gebeurt een hoop bij Digital Rights House. Voel je vrij om contact met ons op te nemen.


Dit is een selectie van links die hopelijk inspireren!

https://digitalrightshouse.org / https://digitalrightsday.org / https://digitalrightstalk.org / https://stateofdigitalrights.org / https://digitalrightshouse.org/amsterdam / https://digitalrightshouse.org/the-hague